Результаты поиска по запросу "тәжік+халқының+ұлттық+тағамдары":

    1. Тәжік халқының ұлттық тағамдары? - Cұрақ-Жауап

      Тәжіктер (өздерінше атауы – тоджик) — ұлт, Тәжікстан республикасының байырғы халқы. Тәжіктер Тәжікстанда, Өзбекстанда, Ауғанстанда, сонымен қатар Қазақстанда, Түрікменстанда, Ресейде, Иранда тұрады. Тәжік тілінде сөйлейді.

      surak.baribar.kz

    2. асханасы - еті - пияз - тұз - тағамдары - май - халқының | УМКД

      • Өзбек және тәжік халқының ұлттық тағамдарының. осынша ұқсастық себебі бұл екі халықтың тарихи тағдырларының өте ұқсастығында жатыр деп білу керек.
      • ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ ТАҒАМДАРЫ Қазақ халқынын. Негізгі азық-түлікті өнімі ұзақ уақыт бойы ет пен сүт болған.

      stud.kz

    3. Әр елдің ұлттық тағамдары | Massaget.kz жастар порталы

      • Әр елдің ұлттық тағамдары олардың мәдениетінен көрініс береді. Мысалы біздің қазақты бешбармақсыз, өзбектерді палаусыз, грузиндерді хачапурисіз елестету мүмкін емес. Бүгін біз сіздердің назарларыңызға әр елдің ұлттық тағамдарын ұсынғалы отырмыз.

      massaget.kz

    4. Тәжік тағамы - Янчмиш | Kazakh TV

      • Тәжік тағамы - Янчмиш. 11.04.2015 00:49. 2653. Бүгін біз тәжік асханасының десертін әзірлейміз. Ал біздің бағдарламамыздың қонағы - Шухрат Асатуллаев. Янчмиш.

      kazakh-tv.kz

    5. Өзге елдің ұлттық тағамдары | Massaget.kz жастар порталы

      • Өзге елдің ұлттық тағамдары. Дастарқанда қазы-қарты, жал-жая, кұрт-ірімшік, бауырсақ самсап тұрғанда, жер жаһанда қазақтың ұлттық тағамдарынан
      • Өзіндік ерекшеліктері де көп. Кәріс халқының ұлттық тағамдарының бірі – Синсолло. Ол көп адамға арналған әрі тойымды тамақ.

      massaget.kz

    6. Тәжіктер — Уикипедия

      Тәжіктер (өздерінше атауы – тоджик) — ұлт, Тәжікстан республикасының байырғы халқы. Тәжіктер Тәжікстанда, Өзбекстанда, Ауғанстанда, сонымен қатар Қазақстанда, Түрікменстанда, Ресейде, Иранда тұрады. Тәжік тілінде сөйлейді.

      kk.wikipedia.org

    7. Ұлттық тағамдар: Ет тағамдары

      • Ми палау – ұлттық тағамдардың ішіндегі дәмді де, сүйкімді тағам. Оны жасау үшін піскен бастың миын, желке-жүйдесін, екі көзін, бастың құйқасың алып, ұсатып турайды, үстіне шамалап сорпа құйып барлығын араластырады. Сондай-ақ ми палау дәмді болу үшін оған бұрыш...

      reactor.inform.kz

    8. Қазақтың ұлттық тағамдары — Уикипедия

      Бауырсақ - шай, қымыз, шұбат ішкенде дастарқанға салады. Бауырсақты жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісіреді. Оны қамырды ашытып та ашытпай да дайындауға болады. Ашытпай пісірген бауырсақ көпке шыдайды, ал ашытып пісірілген бауырсақ кеуіп қалса...

      kk.wikipedia.org

    9. Тәжіктердің салт-дәстүрлері

      • Тәжік халқының салт-дәстүрлерінің қалыптасу кезеңдері елдің тарихи-мәдени өмірімен етене байланысты. Өзге ұлттар секілді тәжіктердің дәстүрлері қазақ халқының салт-дәстүрлерімен ұқсастықтары едәуір көп. Бұл ұқсастықтар әсіресе бала тәрбиесімен тығыз байланысты.

      el.kz

    10. 3. Қазақ халқының ұлттық тағамдары 1. (2-билет 2-сұрақ)

      • Глава: 3. Қазақ халқының ұлттық тағамдары 1. (2-билет 2-сұрақ). ВУЗ: АТУ.
      • Қазақтарда ежелден келе жатқан әдет-ғұрыптың бірі - дәм ауыз тию. Үйге бас сұққан кез келген адамды дәмнен ауыз тигізбейінше жібермейтін — «Қуыс үйден құр шығармайтын».

      StudFiles.net